Stresul profesional

Ca urmare a procesului de creștere a nivelului de siguranță și a îmbunătățirii condițiilor de muncă Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă a publicat un raport care prezintă riscurile psihosociale la locul de muncă.

Raportul analizează corelațiile dintre riscuri, sănătate și bunăstare, analizează măsura în care instituțiile acționează în sensul combaterii riscurilor psihosociale și oferă sugestii de cum pot fi combătute acestea.

Studiul arată că 25% dintre lucrători se confruntă cu stresul profesional pe întreaga perioadă a programului de lucru sau în cea mai mare parte a acestuia. Un procent similar declară că munca pe care o prestează are un efect nociv asupra sănătății.

Cele mai frecvente riscuri privesc tipul de sarcini executate de lucrători, fie că vorbim de sarcini monotone sau complexe, fie că vorbim despre nivelul de intensitate al muncii. Stresul profesional apare, de obicei, din cauza unui nivel ridicat al gradului de intensitate al muncii.

Există, în mod evident, diferențe între condițiile de muncă specifice fiecărui sector de activitate dar și legate de sex (bărbații au un program mai lung, femeile au mai multe dificultăți în calea avansării în carieră).

Lupta împotriva stresului profesional este un proces etapizat care presupune schimbări ale mediului de lucru și, poate cel mai important, depinde de implicarea personalului. Companiile reușesc mai bine să prevină riscurile dacă au un sistem de gestionare a securității și sănătății în muncă.

Ce puteți face să scăpați de stres? Trebuie să vă schimbați strategia de gândire. Mai jos vedeți cum.

Stresul profesional
Stresul profesional 1
Distribuie :
Te-ar mai putea interesa și..
Solicită oferta

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp